Linguine al limone uit de keuken van Guus
Recept
Liguine al limone uit de keuken van Guus
Linguini met citroen en kruiden. Dit eenvoudige recept voor pasta is afkomstig uit het zuiden van Italië waar de citroenen nu aan de bomen hangen.
Het is zó simpel te maken en zó heerlijk dat iedereen hiermee een succesvolle maaltijd op tafel kan zetten. Gebruik voor de kruiden een mengeling van peterselie, basilicum, salie, rozemarijn en bosuitjes.
~
500 gr liguini
50 gr burro
50 gr grana padano
200 ml kookroom
1 etl scorza de limone
succo di 1 limone
3 etl gehakte verse kruiden
geroosterde pijnboompitten
zout en peper
~
Kook de pasta al dente
Smelt de boter in een bakpan en laat even afkoelen
Voeg de geraspte citroenschil toe, de kruiden, de room en zout en peper en roer goed
Laat de saus enigszins inkoken
Haal de pan van het vuur en voeg al roerend het citroensap toe. De saus mag nu niet meer koken
Roer de saus door de pasta en strooi er wat van de kaas, peper, nog wat van de groene kruiden en pijnboompitten over.
Buon appetito